Металика го потврди настапот за Пинкпоп 2022 годинаМеталика доаѓа на 51. издание на Пинкпоп во 2022 година! Во петок, 17 јуни, бендот ќе го затвори фестивалот на Мејнстејџ. Претходно можевме да го објавиме доаѓањето на Pearl Jam и на Nothing but thieves. За жал, со потврдата на Металика за првиот ден на фестивалот, имаме и помалку добри вести; Red Hot Chili Peppers не доаѓаат на 51. издание на Pinkpop.


Билетите за Pinkpop 2020/2021 кои се веќе купени ќе останат валидни за Pinkpop во 2022 година. Продажбата на билети за 51. издание на Pinkpop ќе продолжи во сабота, 2 октомври во 10:00 часот, преку www.ticketmaster.nl. Оние што аплицирале за ваучер / кредит ќе им се даде приоритет. Затоа, тие можат да ги откупат своите ваучери пред 2 октомври и ќе бидат лично информирани за ова.

Pinkpop 2014 ќе остане во историјата како едно од најтешките изданија на фестивалот досега.


До 2021 година, единаесеттиот студиски албум на Металика е прилично завршен а во 2022 година Металика повторно доаѓа на Пинкпоп.