Loading...

Месецот на вашата свадба ја дефинира семејната среќа


Свадбата е еден од најважните празници во животот на луѓето. Првото нешто што идното семејство треба да одлучи е месецот кој ќе стапат во брак.

Постојат верувања дека животот на младенците како семејство ќе зависат од месецот во кој се оженат.

Јануари – свадбата склучена во првиот месец од годината, може да не издржи долго. Многу млади луѓе го избегнуваат овој месец.

Февруари – еден од поволните месеци на годината. Семејството ќе живее во среќа и љубов, а бракот ќе биде долг.

Март – тоа е месец кој разурнува. Младото семејство наскоро ќе мора да се раздели од својата родна земја, а потоа и децата ќе ја бараат среќата низ странските земји.

Април – семејниот живот на паровите во брак во април, ќе биде шарен. Ќе се врти среќа и хармонија со разори и незгоди.

Страни: 1 2 3