Месечно се создаваат репродуктивните хормони: Ова е женскиот секс календарЖенскиот организам има свои индивидуални карактеристики, но природниот и здрав циклус е во редот на 28 дена.


Секој месец организмот создава репродуктивни хормони, чие ниво се зголемува и намалува во различните периоди од циклусот. А тоа директно влијае на емоционалната и физичката состојба, а исто така и на сексуалната желба.

Од 1-ви до 7-ми ден


Критичните денови почнуваатдури сега. Во крвта има ниска содржина на полови хормони. Ова води до минимално одвојување на природни секрети за време на половиот акт. Затоа прелиминарната љубовна игра е од особено значење. Во овој период женската кожа е чувствителна, а тоа, пак, дава можност за уште посилно задоволство од еротска масажа.

Страни: 1 2 3 4