Медицинско чудо во САД: Девојка роди после 2 години бременостПриказната на Делор е повеќе од неверојатна.


“Не можам да издржам повеќе. Имам ретка болест на крвта, што го спречува мојот плод да добива добри нивоа на кислород, и го отежнува брзото обликување на неговите органи, во споредба со неговото тело.

Очигледно е дека оваа жена била бремена во текот на 23 месеци! Но, може ли тоа да биде вистина?


Таа вели дека лекарите ја предупредиле за можен ризик од подолго време на бременост, “еден месец можеби два најмногу.”

Но, таа е бремена речиси 2 години, а во последните 4 месеци не е во можност да оди.


Нејзиното бебе тежи 8,6 килограми “тоа е неподносливо” – вели таа.

Медицинските експерти се збунети за случајот “Долора”, бидејќи тој е првиот од ваков вид во медицинските извештаи на Светската здравствена организација.