Медицинска формула за здрава и негувана коса!Ништо не е толку привлечно како здравата, сјајна и негувана коса. „Тајните” на убавата „коса” се на цена уште од дамнина. Денес, дерматолозите се категорични дека формулата за убава и здрава коса е содржана во „вистинските” препарати за хигиена и нега. Според нив, Eucerin ph5 шампонот за чувствителна кожа несомнено спаѓа во групата шампони кои обезбедуваат нежна, но ефикасна хигиена на косата и скалпот.


Овој медицински и дерматолошки проверен шампон за чувствителна кожа е направен за да ја храни косата на нежен и природен начин. Неутралниот физиолошки фактор ph5 и нежната емулзија се погодни дури и за најчувствителниот скалп. Не ја иритира и оштетува косата (нејзината pH вредност е неутрална) и кожата, ја враќа здравата структура и нејзиниот сјаен и здрав изглед.
Eucerin ph5 шампонот за чувствителна кожа содржи и дексантенол, кој има способност да ги обнови оштетените мукозни мембрани и кожата. Декспантенолот е стабилен алкохолен аналог на пантотенска киселина, неопходен за нормална епителизација и е компонента на коензимот А, важен при бројни реакции на метаболизмот на јаглени хидрати, масти, протеини и слично. Локално применетиот раствор на дексантенол го штити и враќа оштетениот епител и ја подобрува неговата мекост и еластичност.

Декспантенолот има и благ антиинфламаторно дејство. Позитивните својства и лековитите својства долго време се користат за ефикасен третман на мукозни промени, како што се алергиски, инфективни и механички оштетувања.


Eucerin ph5 шампон за чувствителна коса и дава волумен, сјај и што е најважно, ревитализира и не се суши. Во формулата Еуцерин, негацијата значи многу повеќе од надворешната привлечност, а пристапот сега се заснова на истражување за итни случаи што е потврдено и потврдено преку голем број медицински тестови.

Клиничките и дерматолошките испитувања покажуваат високо ниво на толеранција на овој производ од медицинскиот опсег Еуцерин. Eucerin ph5 шампон за чувствителна кожа е наменет за сите видови на коса, но неговиот состав е особено корисен за третман на скалпот погоден од псоријаза, за оштетена и обоена коса. Со оглед на тоа што во соработка со водечките дерматолози, вниманието на Еуцерин првенствено е насочено кон внимателен избор на активни состојки за кои е докажано дека обезбедуваат ефикасна заштита и нега, овој шампон е погоден и за деца и за деца.