Ме викнаа од пошта за да си земам пари – Помислив дека е грешка, а тогаш го добив и ова писмо кое ми го смени живототПред некој ден ме повикаа од пошта затоа што некој ми испратил пари.


Помислив дека тоа е грешка, бидејќи не знам кој би ми испратил пари, затоа што немам некој таков, а и тешка сум мизерија, па искрено мислев дека некој ме навртува.

Кога отидов ми велат имате писмо и 3.000 долари, и сè уште не ми се веруваше.


Зедов писмото да го читам, кога другар ми од основно кој живее во Америка, кој тогаш беше мизерија исто како што сум јас сега.

Секогаш му давав колку што можев, со него ги делев сендвичите, пиевме сокови од истото шише, ми беше како брат.


Пред десет години замина за Америка, како што се вели на “печалба за корка сува леб“, и се чини дека успеал.

На крајот од писмото пишува:

Страни: 1 2