Марс влегува во Водолија, еве што може да ни се случуваОва е момент на пребарување на автентичното кај нас, ќе треба да се соочиме со пречки, ќе треба да решиме различни загатки, со кои секој треба да го открие точниот одговор. Добро е да сме подготвени бидејќи спремни рецепти нема.


Во ова патување, сепак можеме да ја препознаеме вистината, потребното, со неговите тешкотии, незгоди, но и порази.

Секое напредување, осознавање, желба да се спротивставиме на одредени норми или очекувања на околните ќе не впушти навистина во една опасна и осамена авантура, но секој напор секогаш е награден, па било да е тоа насмевка или поддршката на блиски до нас луѓе.


Покрај непријателите со кои ќе се соочиме, судбината ќе ни испрати помошници и ментори кои ќе ни бидат водечко светло во лавиринтот на психолошкото или материјалното патување.