МАРИНА – Нејзината убавина е бесконечна, како и љубовта према другите луѓе!Од литературна перспектива, Марина е име од малку познатиот труд на Шекспир „Перикс, принц на Тир“. Во оваа претстава, Марина е убава ќерка на титуларниот лик Перикл и неговата трофејна сопруга Таис, а таа се родила на бродот за време на невреме.

Ако се земе предвид дека буквалниот превод на придавката од кој потекнува името Марина е морска, само името би можело да се преведе како она што е од (од) морето.

Поради ова, женските припадници на ова име се генерално убави како самите сирени и затоа се крајно привлечни за спротивниот пол.

Покрај тоа, Марина е личност која има огромно срце полно со искрена љубов и е подготвена да стори нешто за некој за кого се грижи, без оглед колку напор и време ќе потроши на тоа.

Поради ова, таа е среќна што ја има покрај себе затоа што е искрена пријателка, полна со поддршка, сила и храброст, така што храбро и безбедно се движела низ животот, не се грижи за какви било предизвици низ кои треба да помине.

Страни: 1 2