Манекенката Велвет Д’Амур достигна 140 кг и пази да не ослабнеМанекенката Велвет Д’Амур достигна 140 килограми, но се пази да не ослабне, бидејќи ако се врати во светот на жените со совршени фигури, ќе ја изгуби својата работа.

Велвет често излегува на подиумот само по корсет и чипкасти чорапи. Нејзиниот заштитник е Жан Пол Готје, кого многумина го нарекуваат “хулиган на дизајнерите”.

velvet2

Во моментов Велвет има 48 години и нејзината цел е да ги охрабри жените кои имаат недостатоци, да се чувствуваат удобно во нивното тело. Таа формираше и агенција за дебели моделки во Париз.

velvet3