Малите валкани тајни на женитеНе само мажите што имаат навика да гледаат порно, но и една третина од жените признаваат дека гледаат порно еднаш неделно и поголем дел од нив користат мобилен телефон за тоа.


Британски експерти спроведоа темелна студија за односот на современите жени кон порното и резултатите покажуваат дека повеќето жени гледаат еротски видеа сами за сопствено задоволство, отколку со партнерот.

Резултатите од спроведената анкета покажува дека повеќето жени гледаат порно за да се разбере анатомијата, за да се збогатат начините на кои можат да си го испорачуваат задоволство или на партнерот.


91% од вкупно 3.000 учесници во истражувањето се жени, 8% мажи и 1% транссексуалци. 31% признаваат дека гледаат порно секоја недела, а другите 30 отсто прават неколку пати во месецот.

Резултатите исто докажуваат дека луѓето ги користат своите мобилни телефони за речиси сè, а 62 отсто од луѓето гледаат порно на своите смартфони.

Оваа бројка не треба да биде за изненадување, имајќи во предвид дека 70 отсто од испитаниците се на возраст меѓу 18 и 34 години.