Малигнен рак изваден од операција на човек реагира и бега од оваa состојка (ВИДЕО)Наидовме на неверојатно видео на Фејсбук во кое, туку што изваден рак од човек, сеуште жив и неумртвен бега од лук. Не можеме да гарантираме за веродостојноста на видеото и за тоа во што ќе верувате одберете сами.


Употребата на лук е корисна и како заштита од многу бактерии отпорни на мулти-лекови и неуспехот на конвенционалните лекови да развијат ефективни решенија против нив природата уште еднаш ја доби својата шанса.

Лукот, всушност, има неколку стотици терапевтски својства, потврдени од страна на научни истражувања, кои можете да ги видите директно на GreenMedInfo.com. Еден пример за моќта на лукот, е што ја убива отпорната на лекови туберкулоза (MDR -ТБ), која мејнстрим медиумите ја нарекува “белата чума”, пишува Коктел.мк.


Минатата година една статија објавена во рецензирани научно списание покажува дека лукот е способен за инхибиција на широк спектар на повеќе видови туберкулоза, отпорни на лекови. Авторите заклучиле “Употребата на лук против MDR-ТБ може да биде од голема важност во јавното здравство. Неговите својства не завршуваат со MDR-ТБ, како што е докажано лукот ги инхибира и следниве патогени:

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2 3