Малечко дете прашало во аптека: Ќе може ли да ми дадете лекови за баба ако го измијам подот?Жената го смирила и ги купила сите потребни лекови што и биле потребни на баба му. Таа не само што се уверила дека е добро, туку и често ги посетувала. По некое време, бабата починала и жената го посинила младото момче. Денес тој е доктор и многу убаво се однесува со возразните луѓе.


Каков пресврт на судбината. Споделете ја оваа приказна за да се зголеми хуманоста во луѓето.

Извор: Семе Синапово


Страни: 1 2