Македонски Телеком ја креираше Skopje ZOO – апликација за дигитално искуство на сите посетители во Зоолошката градина СкопјеОткријте го шарениот и разновиден животински свет на Зоолошката градина – Скопје преку новата мобилна апликација Skopje ZOO, која од денеска е достапна на Play Store и App Store. Лансирањето на интерактивната апликација со која посетителите ќе добијат сосема поинакво доживување преку технологијата го означува почетокот на партнерството на Македонски Телеком и Зоолошка градина – Скопје.


Една од главните карактеристики на апликацијата е што за прв пат ќе можат да се купуваат единечни или групни билети онлајн, што во време на препорачана социјална дистанца е повеќе од посакувана опција. Skopje ZOO апликацијата содржи и дигитална мапа за навигација, која откако ќе го изберете животното или објектот што сакате да го видите, ќе ви покаже рута како најлесно да стигнете до таму.

Апликацијата овозможува и интерактивна едукација со интересни податоци за животните.


Пред секое животно е поставена табла со QR код, кој доколку го скенирате ќе ви прикаже информации за животното пред кое се наоѓате. Повеќе од 500 животни од 83 видови се организирани според категории за да можете полесно да се снајдете и да го надополните вашето искуство како посетител.