Мајката не престанува да те сака дури и кога ќе умре: Засекогаш останува ваш ангел чуварДенот кога ќе ја изгубите мајка ви ќе биде најлошиот и најтажниот ден во вашиот живот.


Кога таа ќе замине, сè ќе се промени засекогаш.

Ќе почнете да чувствувате нешто што не сте ни знаеле дека постои.


Ќе размислувате за нешто што не ви паднало на памет.

Ќе се изненадите од она што дотогаш не сте го забележале.


Ќе биде нешто сосема ново и ќе ви го скрши срцето.

Без разлика колку години имате, ќе почувствувате дека на оваа Земја и недостига вашата мајка.

Ќе сфатите колку таа ви била важна и драга. Колку ја сакавте, како го земавте нејзиното присуство и љубов здраво за готово.

И само кога ќе ја изгубиш најмилата личност, една мисла буквално те парализира: „Каде е таа сега, во кој свет?

Ќе ти кажам каде е: со тебе! Иако изгледа неверојатно, но мама е секогаш со вас.

Таа засекогаш останува твојот ангел чувар кој никогаш не те остава и не те заборава.

Невозможно е да се поверува, но можеш да се заколнеш дека сè уште го чувствуваш мирисот на неа, нејзиното присуство.

Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3