Лузната ќе остане вечно, но до денес не зажалив за тоа што го направив …Едно мало момче кое оди во прво одделение ја повикало мајка му на првата родителска средба . На неговa жалост рекла дека ќе дојде, пишува Семе Синапово.


За прв пат неговите пријатели и учителката ќе ја видат неговата мајка. Му беше незгодно поради нејзиниот изглед. Иако беше убава жена, имаше голема лузна кои и го покриваше десната страна на лицето. Момчето никогаш не сакало да разговара за тоа како ја добила таа лузна. На состанок се, без оглед на нејзината лузна, сите биле восхитени од нејзината љубезност и природна убавина, но на момчето сепак му било срам па се криело од сите. Кога се нашло во близина на својата мајка и учителка, го слушнал нивниот разговор.

„Откаде ви е оваа лузна на лицето?“, ја праша учителката. Мајката и одговорила:


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2