Љубовник или пријател?Се сетивме на еден незаборавен текст на наш читател.


Светот се збуни. Со полна сила и нашите односи. А оттаму и нивните имиња. Што е љубовник? А пријател? Тоа се два различни поими – за мене. Не наметнува мислење.

Љубовник е за љубов, а сега го нарекуваат пријател. Пријател е нешто повеќе. На него можеме секогаш да сметаме.


Додека на љубовник не, бидејќи може да е семеен. Секогаш може да не остави. Еве за нив низ моите очи тие се повеќе упорни, за да имаат една жена. Датирањето е и подолга. Телефонче, цвеќиња, комплименти … Се прават големи напори да не си ја издадат брачната состојба. Ризикуваат, но не се предаваат. Имаат криза во семејството и си наоѓаат засолниште. Но, по која цена? Да се скрши срцето на уште една жена.

Дури и од финансиски побуди да е принудена една жена да се согласи да стане љубовница, останува во неа една тага. Бидејќи жените при секоја врска вложуваат нешто од себе – додека мажите брзо забораваат. За нив се е само секс. Да се ​​докажат на себе. Sweetie massage chick getting fucked Horny Alexis Ford is into hardcore buggering Stepteen Anya Olsen licks stepmom Reagan Darling is tempting fellow with her tits Roxy Raye stretches her anus with a metal speculum and receives an anal reaming Kinky whore Melany loves big stuff in her pussy Cute and Tiny Blonde Halle nugget porn Whore wife Jodi West getting fucked by next door guy Ralph Long Chick receives both of her lusty fuck holes fucked Frisky blonde Kayla Green felt hard cock in her tight ass hole Independence fuck with freedom babe Phoenix Marie Playful bitches Rowan and Lorna try their new toys.

Мојата убава пријателка, имаше неуспешни слични љубови. Една вечер на автобуската станица двајца мажи зборуваат гласно дека е убава. Таа се доближува до нив – “Штом сум убава, еден од вас утре да дојде тука”. Се појавува навистина едниот маж. Излезе повторно семеен. Немаше среќа. Падна нејзиното перде. Од невозможното направи можно. Го разведе и мина под венчилото.

Иронично. Смела постапка, на која не сите жени се способни. Но, не велете “јас никогаш не би го направила”. Бидејќи зборот – никогаш – не е убав. Не се знае што ќе ни се случи, да не ни ветија. Колку се мажите и жените, толку се различни и судбините.

На мажите им е добро со двојната игра, но понекогаш им игра лоша шега и провидението го менува нивниот животен пат.

Верувам во пријателството меѓу маж и жена. Но вистинско, без секс. Нели имаме потреба од машки совет. Ја познаваат својата машката психа.

Е, љубовник може ли да биде пријател? А двете заедно?

Малку апсурдно, но не и невозможно. Да поверуваме на признанијата на некои жени дека сопружниците им се и пријатели.