Љубовен профил по крвна групаСпецијалистите го истражувале влијанието на крвната група на различни аспекти од животот, вклучувајќи ја и можноста за зачнување на деца. Научниците успеале да воспостават кои од жените и со која крвна група успеваат да забременат најбрзо и лесно и со која најтешко.


Според направени крвни тестови е утврдено дека најголеми тешкотии при зачнувањето доживуваат жените од крвна група 0. Кај нив наталитетот е два пати помал во однос на жените со друга крвна група. Ако во текот на животот жената испушта во просек по 400 000 јајце клетки, тоа кај жените со нулта крвна група нивниот број е помал.

Група В се страстни, креативно настроени и силни личности. Кон оваа крвна група припаѓаат лошите момци кои девојките често ги преферираат. Тие се себични и неодговорни, но понекогаш токму овие квалитети се најпривлечни.


Мажите изгледаат тивки и резервирани, па дури и малку здодевни во креветот. Но тоа не ги спречува да се страсни и темпераментни љубовници. 

Претставниците на крвната група 0 се оптимисти. Тие лесно прифаќаат предлози и не ја наметнуваат докрај својата позиција. Ова се жешки личности и големи романтичари. Во љубовта тие се љубоморни, своеволни и арогантни, па затоа не е изненадување ако го проверуваат телефонот на партнерот.  Овие претставници се полни со сексуална енергија. Тие сакаат да експериментираат во кревет и буквално да ги исцрпуваат своите партнери.


Луѓето од група АБ се смирени и рационални, со изразени социјални вештини. Лесно се приспособуваат кон секоја ситуација. Тие се одлични интимни партнери, иако не возвраќаат со иста количина љубов што ја добиваат. Тие се идеални за забава, иако понекогаш се многу критични. Се знае дека, оваа група е ретка и тие се вистински секс машини.

Луѓето со крвна група А се искрени, трпеливи и резервирани. Тие се добри партнери и секогаш може да се потпираат на нив. Можеби не се многу забавни во кревет, но се многу добри во односите со другите луѓе. Пројавуваат одлични вештини, кога некој има потреба од емоционална поддршка, тие се многу добри родители. Тие се ладни во љубовните односи. И покрај недостатокот на креативност од нивна страна, нивните партнери обично се задоволни од својот сексуален живот.