Љубопитни работи за големината на пенисотДополнително истражување за просечните големини на машкото достоинство е дело на британските научници.


Еве ги и бројките: 13.12 сантиметри должина во ерекција и 11.66 сантиметри обиколно. Ова го покажуваат резултатите од истражувањето на 15 000 мажи од сите раси, пол и вероисповед во целиот свет. В

о мирна состојба просечниот пенис е со должина 9.16 см и обиколно 9.31 см.


Истражувачите не откриле апсолутно никаква врска помеѓу големината на пенисот и растот или обувката.

Според британските научници едвај 2.28% од мажите се оштетени од природата со ненормално мал пенис. Испитаните мажи биле на возраст од 17 до 91 година – жители на Европа, Азија, Африка, Блискиот Исток и САД.