Лесни трикови: Како да ги искористите кратенките на тастатурата8. Изберете помеѓу неколку вклучени програми. Помогнете си со овој едноставен трик: PC: Alt + Tab Mac: Apple key + Tab


9. Направете скриншат: Print Screen (потоа притиснете [Ctrl + V] во word документ) Mac: Apple key + Shift + 3

10. Отворете ја поново страницата – Чекаш нов е-мејл или пак сакате да ја обновите страницата со вести? PC: F5, or Ctrl + R Mac: Apple key + R


11. Одете на претходната локација во прелистувачот PC: Alt + ← Mac: Apple key + [12. Проверка на граматиката Совршен граматика не е мит. Еве една причина за оваа мисла: PC or Mac: F7

13. Сакате да додадете “http: // www” во адреса барот на прелистувачот ако барате брз пристап до онлајн дестинација? Само напишете името на сајтот и притиснете ја наведената комбинација. Таа ќе додаде “http: // www.” во почетокот и “.com” на крајот. PC: Ctrl + Enter Mac: Apple key + Enter


14. Кога сакате брзо да напишете нова адреса во прелистувачот, тогаш е добро да ја познавате оваа кратка команда: PC: Ctrl + L, or F6 Mac: Apple key + L

15. Стартувајте го старт менито на Windows Едноставно притиснете ја комбинацијата и лесно ќе добиете пристап до старт менито. PC: Window key, or Ctrl + Esc

Страни: 1 2