Кралството во Британија повторно во радост: Добива ново бебе и нов кралски наследникЗара Тиндeл, ќерка на британската принцеза Ана, го очекува своето второ дете, соопштија американските медиуми, повикувајќи се на официјални извори.


Зара и нејзиниот сопруг, поранешниот рагбист Мајк Тиндел, веќе имаат ќерка Миа, која има две години.

Бебето треба да се роди кон крајот на пролет.


Зара е шампион во возење. Таа се натпреваруваше под моминското име Зара Филипс.

Кралицата Елизабета Втора веќе има пет правнучиња и очигледно наскоро ќе се здобие со уште еден кралски наследник.