Козметичките тајни кои ниту една жена не ги споделуваЕве една чувана тајна, која сите жени ја знаат, но им е страв другите да не ја дознаат.


Вистината за добриот изглед и неговата исклучително тешка подготовка. Колку и да сакаме да сме вечно совршени, на ист начин на кој се моделите и актерките, ова е малку невозможна задача за вработените дами.

За да ја „залажат” ситуацијата, жените имаат измислено алтернативни варијанти на задолжителните процедури и храбро ги применуваат доста често. Еве ги нив:


Кога немате време да ја измиете косата? Миете половина!

Бричење на нозете … до колена


Измама со вештачки тен

Фон де тен наместо пинцети

Педикир само на прстите, кои се гледаат

Вештачки нокти