Кората од портокалите се вистинско богатство за домот! Еве што да направите со нивКако да се отстрани негативната енергија од дома само со кора од портокали и да се донесе среќа и богатство?


Според фенг шуи, коритe од портокали се одличен начин за чистење на домот од негативна Чи-енергија и успеваат да ја повратат хармонијата во целата куќа. Единствените нешта кои ви требаат за овој мал ритуал за чистење на домот од негативна енергија се три свежи портокали, вода, стаклен сад и свежо цвеќе.

Постапка:Излупете ги портокалите и поделете ја кората на 9 парчиња. Ставете ги во еден сад и додадете топла вода. Испрскајте ја целата куќа со водата.


Потоа водата и кората од портокал фрлете ја, а плодот можете слободно да изедете

Потоа според фенг шуи треба да ги отворите прозорците и вратите, за да донесете во домот свежа хи-енергија.