Колку степени беше земјотресот кој го стресе Скопје | Lady

Колку степени беше земјотресот кој го стресе Скопје


Според информациите објавени на официјалната страна на Европско- медитеранскиот сеизмолошки центар, земјотресот бил на длабочина од еден километар, а епицентарот на земјотрест е на 1 километар од Сопиште, односно 4 километри од центарот на Скопје.