Колку минути трае најдобриот секс ?Сигурно нема правилно и погрешно, што се однесува до нешто толку субјективно и лично како сексот. И не треба да му лепиме етикети како “треба” и “може”. Тие многу лесно можат да го уништат расположението и искуството.


Но, тоа не значи дека сепак не сме малку љубопитни да дознаеме колку е просечната должина на добриот секс. Е, направени се и посебни студии по прашањето.

Истражувачите од Квинсленд го поставиле истото прашање на над 500 парови, за да се разберат нивните сексуални навики.


Одговорите варирале доста и биле во широк спектар – од кратките 33 секунди до долготрајните и напорни 44 минути.

Истражувачите утврдиле дека луѓето во Турција прават пократок секс отколку оние со Шпанија и другите земји, познати со топла крв.


Друга законитост е следнава – колку постара е двојката, толку пократок е сексот.

Но просечниот добар секс е јасен – точно 5 минути