Колку и да е убава жената – не е само убава…Секогаш постои нешто другоКолку и да е убава жената – не е само убава.
Колку и да е згодна – не е само згодна.
Колку и да е привлечна – не е само привлечна​.
Секогаш постои нешто друго.
Тоа внатре.
Не раскажана приказна која чека да се оствари
Во која спаѓаат соништа, желбите, фантазијата.
И нешто што не може да се искаже со зборови.
Суштината на една жена е нешто друго.
Далеку подлабоко​, поинакво
Во кој спаѓа стил, чувства, интуиција и се она не кажано, а посебно
Што не се бара надворешно…
Тука во жената, со жената, поред жената…


Автор: Дејан Велевски