Која е вистинската тактика при средби со мажи?Проблемот со оштетените односи може да се должи или на погрешен пристап, или на погрешен тип човек.
Којa од двете опции да е, не паничете. Луѓето често се пркосат на елементарни манипулации кои иако сме свесни и ги распознаваме, сепак оставаме да ни влијаат.


Не мислете дека работите со спротивниот пол се многу различни. Мажите во голема мера се оддаваат на чисто потсвесни дејствија, лишени од секаков разум и разгледување.

Токму затоа постојат некои непишани правила, кои да го задржат интересот на вашата евентуална идна половинка за подолго време.


Еве кои се тие:

1. Оставете ги деталите за себе


Колку помалку знае другиот за вас, толку интересни ќе бидете. Ако го кажете целиот свој живот на некого, тој нема да има што повеќе да учи, а и многу е веројатно и да не сака веќе. Не давајте детали, освен ако не е наместен вистинскиот збор и оставете го другиот да ja победи вашата доверба.

2. Не си дозволувајте да живеете со партнерот премногу рано

Многу можно е на почетокот, додека сè уште се поклонуваат цвеќиња и рози, да ви се стори добра идеја да заживеете заедно. Не дозволувајте тоа да се случува прерано, бидејќи партнерот ќе се чувствува многу удобно од многу порано. Тоа значи дека вие му дозволувате да научи сè за вас.

3. Оставете простор

Не му пишувајте постојано различни пораки и не му се јавувајте на десет минути. Оставете го да се потруди малку за вашето внимание. Тој треба да ви покаже дека вие значите нешто за него – сето убаво има своја цена.

4. Пратете го неговото внимание

Тука не станува збор да биде постојано поврзан со вас, туку посвеувајте внимание и слушајте што зборувате.

Страни: 1 2