Која е разликата помеѓу жена која има 40 години и жена која има 46 години: Дури и трепките се менуваат!На четириесет години бев загрижен за тоа што ќе речат луѓето за мене. Сега зборувам за нив. Или едноставно не ме интересираат повеќе приказни …

На 40 години, бев загрижен за мојата иднина. На 46-годишна возраст, сфатив дека денес е поважно од утре.

На 40 години бев окупирана со деца. Тие беа центарот на мојот универзум што се спушти кон нив. Сега децата се пораснати, отворајќи нови можности за мене. Сега мојот универзум е многу поширок.

Многу од работите што ми се чинеше дека се единствени некаде во моите четириесетти, сега повеќе не се.

На 40-годишна возраст, се држев цврсто до своите верувања, а денес знам дека повеќето работи и настани не се такви какви што се.

На 40 години се плашев да направам нешто глупаво, и сега сум принуден да направам нешто.

Не можев да замислам ден без чаша вино, а сега не можам ни да се сетам како изгледаше …

Порано не пишував, немав време. И сега цело време пишувам.

Толку многу промени, а поминаа само шест години.

Повеќе не верувам во тоа кога ќе ми кажат: „Вие воопшто не сте се промениле!“ Само се смеам и велам: „Ова не е точно! Драматично се сменив “.

Извор: Стил.курир.рс

Страни: 1 2 3