Која е разликата помеѓу жена која има 40 години и жена која има 46 години: Дури и трепките се менуваат!На четириесет, не носев патики со фустанот. Или едноставно не облеков фустан. Сега не излегувам од патиките.

Никогаш не ја напуштив куќата без маскара, а сега лабелото е единствената шминка што ја користам.

Пред шест години се смеев на терминот „средовечна криза“, а на 46, го доживеав.

На 40 години, мислев дека депресијата е болест на слабите. На 46 години, таа стана дел од мојата приказна.

На 40 години, не гледав ТВ-емисии и претпочитав да работам дома и да читам книги. Сега е обратно.

На 40 години, контролирав сè. На 46 години се ослободив од оваа опсесија.

Текстот продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3