Кој е твојот ангел чувар според датумот кога си родена?!Секој од нас има свој ангел чувар. Оние кои се родени на црковни празници сметаат дека знаат кој е тој. Вистината е дека ангелите и архангелите се тесно поврзани со хороскопските знаци и планетарните енергии во нашиот Сончев систем. Погледнете кое ангелче бдее над вас според хороскопскиот знак:

Ангелот на луѓето родени во знакот на Овен се нарекува Баракиел. Тој помага на луѓето да се справуваат полесно со препреките на кои налетуваат во текот на животот, им дава надеж и вера со што ги прави оптимисти.

Ангелот на знакот Бик е Аматиел – покровител на новиот почеток и промени во животот. Дава храброст да се борите за она што го сакате, до крај.

Родените во знакот на Близнаци ги штити ангелот Бахрам. Тоа е ангелот на победата. Според легендите, ако се молите на ангелот Бахрам, тој ќе ве направи посилни и ќе ви помогне да ги остварите сите ваши желби.

Страни: 1 2 3