Кој е најмудриот знак во хороскопот?


Станува збор за Овенот. Со него владеат Месечината, благородноста, црната бура и западот. Токму овие нешта го водат го суштинска мудрост, па затоа и неговите припадници се мудри и чувствителни. Тој сака сè да држи под контрола, но тоа не секогаш му успева. Кон целите оди директно, па затоа може да биде малку непријатен. Амбицијата и успехот го мотивираат и благодарение на големата енергија, воглавно е успешен во сè што прави.

На Овенот му е важно да изгради кариера и да има добар социјален статус, но сака да изгради и добар брак. Тој е голем импровизатор и за сите проблеми, од личните до финансиските, лесно и едноставно наоѓа решение. Овните мора да имаат многу пари бидејќи обожаваат да трошат, великодушни се и сакаат да бидат преплавувани со внимание.

Што се однесува до љубовта и сексот, тие имаат многу едноставен пристап. Кај нив сè е јасно и лесно видливо, но можат да станат малку невротични доколку немаат партнер или доколку не добиваат доволно љубов. Тој е спремен максимално да се жртвува за партнерот кој претходно многу внимателно го одбрал, пишува popara.mk