Кој алкохол ја зголемува најмногу сексуалната желба кај жените?Италијански научници се категорични дека коњакот е идеален афродизијак за дамите.


 

Пијалокот го засилува сексуалниот апетит на жените и го стимулира женскиот оргазам. Тоа го покажа истражување во кое учествувале 450 жени на возраст меѓу 23 и 33 години. Тоа требало да утврди кои алкохолни пијалоци стимулираат повеќе либидото на претставничките на понежниот пол.


 

Потоа жените учесничките биле поделени во две групи. Во првата група едните пиеле по една чаша коњак, а во втората по две чаши вино. Потоа им биле покажани фотографии со еротски слики.

 

Според резултатите, жените во првата група имале повисоко ниво на тестостерон во крвта што ја зголемуваат сексуалната желба им неколку пати повеќе од оние кои испиле по две чаши вино.

 

Предноста на коњакот е дека освен што ја зголемува сексуалната желба, тој исто така ги проширува крвните садови, со што се намалува крвниот притисок.