Кои хороскопски парови најчесто стигнуваат до бракГерманецот Гинтер Сакс, кој е математичар, спортист, филозоф, економист, претприемач, фотограф и режисер, решил да ги обработи и систематизира информациите за Хороскопските знаци на базата на емпириски податоци.

Целта на Германецот била да докаже дека во астрологијата постојат природни законитости, кои не се мит и не се базираат единствено на совпаѓања.


Обработените податоци биле собрани од бироата за попис на населението во Швајцарија, бидејќи оваа европска земја собира детални информации за луѓето.

Секоја картичка го покажувала датумот и точното време на раѓање на човекот. Оваа информација била систематизирана според Хороскопските знаци.


Страни: 1 2 3