Кога жените доживуваат најјаки оргазми?Постојат денови кога жените доживуваат најинтензивни оргазми. Збор, два околу тоа.


Оргазмот медиумите го претворија во наука, но сепак постојат некои физиолошки законитости кои е

добро да се знаат ако сакате да доживеете експлозивен оргазам.


Имено, најинтензивен оргазам, жените доживуваат ден пред менструацијата, бидејќи задржувањето на крвта во материцата го прави клиторисот посебно чувствителен, а тоа ќе го зголеми оргазмот.


Не е на одмет да се знае и дека сексот за време на менструација ги уплажува напнатоста и грчевите, бидејќи оргазмот ги стега и опушта мускулите, а бидејќи тогаш телото испушта големи количини окситоцин и допамин, хормони на среќата, и болката брзо ќе исчезне.