Кога мажите изневеруваат поради париПарите се главната причина за машката прељуба, утврдија американските научници.


Истражувањето покажа дека колку повеќе е независен мажот од финансиска гледна точка, толку поверојатно е да ја изневери сопругата.

Според психолозите мажите прифаќаат вонбрачен секс како одбрана на себе. Во исто време кај жените се случува токму спротивното.


Ако жената заработува најголем приход на семејството, многу помалку е веројатно да најде вонбрачна врска.

На работ на прељубата се сопружниците кои заработуваат 70% од приходот на семејството.

Кога сепак мажот го обезбедува финансиското спокојство, веројатноста да изневери е многу поголема. Тие знаат дека жена му нема да го остави.