Кога ќе умрете, не грижете се за вашето тело – Нема да го земете тоа што го имате овде, ќе го земете само тоа што …Кога ќе умреш, не грижете се за вашето тело…
Вашите најблиски ќе направат се што е потребно, според нивните способности…
Ќе ти се соблечат,
ќе те измијат,
ќе те облечат.
Ќе те изнесат од дома, ќе те однесат на нова адреса.
Многумина ќе дојдат на вашиот погреб да ве поздрават. Некои ќе се откажат од обврските, па дури и ќе пропуштат да одат на работа, само за да дојдат на вашиот погреб.
Вашите работи, она што не сте сакале да го позајмите, ќе бидат продадени, донирани или изгорени.
Вашите клучеви и алатки,
вашите книги и записи,
твоите чевли и облека…


Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4