Кога ја игнорираш, всушност ја учиш како се живее без тебе …


Тешко е да го примиш фактот дека колку повеќе човек изгледа далечен и незаинтересиран, толку повеќе се оддалечуваш од него. Мажите погрешно веруваат дека ако се однесуваат како да не им е гајле за девојката до нив, тоа ќе им го донесе резултатот кој го сакаат. Тие мислат дека ако ја игнорираат својата половина, ќе ја направат таа да ги следи. Некои од нив дури мислат дека ако ја третираат жената лошо, таа ќе им одговори со повеќе љубов и секс.

Па, многу мажи забораваат на фактот дека оваа манипулативна техника ќе функционира само со неискусните девојки, но не и со вистинските. Таквите вистински дами немаат време за игри. Ако сте спремни да бидете вистински, љубете го и третирајте го правилно, тој ќе го стори истото за вас. Од друга страна, ако забележите дека не сте искрени и дека си играте играчки и не е сериозен во односот кон неа – ќе си замине и нема да зажали. Затоа што тој знае дека кога навистина сакаш некого, не можеш само да го игнорираш!

Кога сте во љубов, не можете да ја запрете љубовта, затоа што ќе добиете спротивен ефект. Вистинската жена сака да се чувствува сакана, чувана и оптоварена со внимание цело време. Ако не и дадеш она што ѝ треба, таа ќе си замине. Тоа е толку едноставно … Многу мажи мислат дека во врска е подобро да не ги откривате вистинските чувства на вашиот партнер. Тие забораваат дека чесноста е основа на сите успешни врски. И вистинската дама ја цени повеќе од било што друго! Бидејќи тој знае дека никогаш нема да си дозволи интимност со човек кој не ја кажува вистината.

Значи, ако сакате да ја имате вистинската жена до себе, исклучете го телефонот кога сте заедно и насочете го вниманието кон неа. Бидете грижливи, љубовни и внимателни. И секогаш, секогаш однесувајте се кон својот сопруг со почит. Само ако се однесуваш добро со неа, таа ќе може да се вљуби во тебе и да те награди дури со повеќе љубов, а тоа да биде почеток на една убава врска базирана на доверба, љубов и искреност.