Кога еден маж ја гушка жената на својот живот …Кога мажот тивко ја прегрнува својата жена, тој образува круг кој го затвора со рацете. Круг на нежност, топлина, разбирање и заштита. Во самиот центар на кругот тој покажува дека сега таа е центар на неговиот Универзум. Мажот ја гушка жената и молчи. Жената исто молчи. Таа чувствува како по неговите топли и молчаливи раце тече струја. И токму кога е во неговите прегратки, на неа и растат крилја, бидејќи токму таму е местото каде што се чувствува опуштено и удобно.


Таа се топи од оваа тивка нежност како бонбона. Истите толку непроценливи и познати раце, понекогаш ја потсетуваат на нечии други. Оние на нејзиниот татко. И во овој момент таа се чувствува како тоа мало девојче што била и што лежи во креветчето, очекувајќи го секој момент вратата на собата да се отвори и да влезе нејзиниот тато, кој доаѓа, за да и посака добра ноќ. Тој стои над креветчето, ја бакнува и прегрнува својата мала принцеза. А топлината на неговите раце, таа ќе го однесе во нејзините соништа.

Понекогаш, сепак, девојчето, кое уште живее во порасната дама, не го памети својот татко. Лицето му се појавува во нејзините соништа како топли белузлави дамки. Но рацете – нив ќе ги запамети секогаш … Неговите молчаливи и топли раце.


Жената е родена за да може сама да раѓа. И во текот на целиот живот, таа секогаш донира нешто ново на светот. Децата, своите нови сензации, понекогаш придружени со светли, понекогаш со мирни и пастирски бои. Жената ја раѓа пролетта и со расположението го извикува Есен.

Што би се случило ако ги немаше жените и ако немаше кој да одгледува и подарува цвеќе? Еве така живее Таа – раѓа и согорува, макар и често да се раздава, а во замена да не добива ништо. Но, тогаш се појавува тој, нејзиниот маж, кој тивко се приближува кон неа и ја прегрнува. Така самиот тој ја става во рацете и во својот круг. Круг на нежност, топлина, разбирање и заштита. Таму тој повторно молчи. Таа исто … Која е таа сега, во овој момент? Жена или девојка? Мајка или дете?


Сега тој едноставно ја прегрнува, штитејќи ја од надворешниот свет, каде има студ и магла. А тука, во неговите раце, толку топло и пријатно. Сигурно и мирно.

Мажи! Секогаш, секаде и во секое време гушкајте ги своите жени. Дозволувајте им да бидат во центарот на вашиот круг. Направете го тоа со огромна нежност и сензуалност. Едноставно ја сакам! Тоа е толку важно и неопходно за неа…