Ќе ви ги отвори очите: Прочитајте ги овие мудри цитати од Библијата | Lady

Ќе ви ги отвори очите: Прочитајте ги овие мудри цитати од Библијата


Библијата или Книгата на книгите е извор не само на вера, но и на невидена мудрост! Ако секој од нас живее барем малку во согласност со нејзините пораки, светот ќе биде едно неверојатно место.

Затоа не само што ќе ви препорачаме, но ќе ве замолиме да ги прочитате следниве непроценливи цитати од Библијата и Заветот. И тоа без разлика дали сте верници или не, дали сте религиозни или не, дали сте христијани или не … Секој од вас ќе открие нешто вредно за себе.

“Во љубовта нема страв, туку совршената љубов го изгонува стравот, зашто стравот има во себе казна, а кој се плаши, не е усовршен во љубовта.”

“Барајте и ќе ви се даде, барајте и ќе најдете, чукајте и ќе ви се отвори, бидејќи секој кој сака добива, и кој бара наоѓа, и на оној што чука, ќе му се отвори.”

“Пред сè, имајте силна љубов меѓу себе, зашто љубовта покрива мноштво гревови.”

Страни: 1 2 3