Ќе ја решите ли? Едноставна задача ги раскара луѓето на социјалните мрежи!Сега, една многу едноставна задача, која беше објавена на својата страница на Фејсбук од порталот Брајт Сајд, раскара многу луѓе, кои се расправаат чиј одговор е точен.


Вака изгледа задачата, а некои тврдат дека точниот одговор е 7, други велат 1:

Порталот Bright Side тврди дека мнозинството не може точно да ја реши оваа задача, што, судејќи според коментарите под објавата, е точно. Ако не сте сигурни какво е решението, претпоставувам дека треба да го запомните редоследот на математички операции што нè учеа во училиште – множете, поделете, додајте, одземете.


Ако сè уште не сте успеале да го пронајдете вистинското решение, а тоа е седум, погледнете го видеото на следната страна за детално објаснување:

Страни: 1 2