Ќе го прочитате за неколку секунди, но ќе ви ги отвори очите за целиот животВо една соба гореле 4 свеќи, таму било доволно тивко за да се слушне нивниот разговор:


Првата свеќа рекла: Јас сум МИР – луѓето не успеваат да ме приметат затоа ќе се изгасам. Веднаш се изгасила.

Втората свеќа рекла: Јас сум ВЕРA – многу од луѓето сметаат дека не сум им неопходна затоа нема смисла да горам. Дувнал тивок ветер и таа се изгасила.


Третата свеќа рекла: Јас сум ЉУБОВ – немам повеќе сила, луѓето ме ставаат на страна и не ги љубат своите блиски и во истиот момент се изгасила.

Продолжува на следната страна


Страни: 1 2