КАТЕ ЈОВАНОВСКA: ИМПЕРИЈА НА ЗЕМЈАТААВТОР: КАТЕ ЈОВАНОВСКА


ИМПЕРИЈА НА ЗЕМЈАТА

ЗАБОРАВЕН ДЕЛ ОД ИМОТОТ
СЕКАКВИ ТРАГИ НА ИЗНЕМОШТЕНА СИЛА
СКИЦА И БОРЕЊЕ СО ТВРДОГЛАВОСТА
НА ЗЕМЈАТА
ТАМУ СЛОЖНИ НЕКОЛКУ РАЦЕ
ТРИПТИХ ИСПЛЕТЕНИ НИЗИ
ВО ЗЕМЈАТА ПОТОНАТИ ГОДИНИ
ВЕКОВИ,КАПКИ ЖИВОТ,МЛАДОСТ,ЕНЕРГИЈА
ЗАГУБЕНА МЛАДОЛИКОСТ
ДЕЛ ПО ДЕЛ,ГРУТКА ПО ГРУТКА
СО ГОЛЕМА ОТПОРНОСТ,МАЈКА НА СИТЕ
ЧИСТ РАЗУМ,ЧИСТА СОВЕСТ
БЕЛ ВОЗДУШЕН КОСТУМ ВИВНАТ ВО ВИСОЧИНИТЕ
ТЕЖИНА СВИЕНА ДЛАБОКО ВО ПЛЕЌИТЕ
ЧАША СОК,ЧАША КАФЕ
МАЛА ПОТКРЕПА НА ФАРАОНИТЕ