Какво време не очекува наредните деновиВо следните неколку дена нашето подрачје ќе биде под дејство на антициклон со зголемен воздушен притисок. Па токму ова во наредните неколку дена очекуваме да преовладува сончево, стабилно и потопло време преку ден со мала локална облачност. Дневните температури ќе се движат од +17 до +22 С, а локално и до +24 степени.


Според моменталните податоци на метео прогнозистичките материјали изгледи за промена на синоптичката состојба ние би можеле да очекуваме некаде од прилика после 3 или 4 / 4, кога би можеле да не потсетат низа средоземни циклони итн. Но засега без многу детали околу ова можна промена, повеќе детали во следните денови.

Временската прогноза ја подготви Денис Мухович