Какви луѓе се родените помеѓу 16 мај и 12 јулиЗнаете ли дека родените помеѓу 16 мај и 12 јули во минатото се сметало дека припаѓаат на хороскопскиот знак „пајак“?

Уште во антиката астролозите мислеле дека знаците се 13. Тие 13тиот знак го нарекувале Пајак, чиј симбол бил келтски крст – симбол на Земјата.

Древните астролози го делат хороскопот на 13 елементи, иако сметале дека родените во периодот од 16 мај до 12 јули се под знакот на пајакот.

Планетата на овој знак била Месечината, а самите луѓе се карактеризирале како непостојани, егоистични и променливи личности.

Повеќе на следната страна:

Страни: 1 2