Каква песна сакате – хит или шлагер?Низ времето песни се редат. Кои се подобри, дали од минатото или сегашноста? Хит или шлагер, се зависи од содржината на текстот. Познато е дека песните од минатото се евергрин.


Во нашата музика шлагерите доминиаат. Се се сведува на мотото-лесна за паметење. И после музиката не чини да, не чини, не чини затоа што повеќе се посветува внимание на текстот а не на содржинта. И, се спрема нова песна, мислиш таа ќе биде хит, ќе стане евергрин, долго најавувана, промовирана, и пак шлагер, клише. Рап, народна, аренби, едноставно шлагерот стана секојдневје.

Како што се вели за секое чудо три дена е доста, така и за песните. Но, има и евергрини кои вечно ќе им пркосат на инстант песните кои се појавуваат и брзо исчезнуваат.


Затоа, да живеат евергрините.

Автор: Даниела Ангелова