Како СМС пораките можат да ја уништат врската** Не пишувај премногу во почетокот на врската.


** Не му пишувај повеќе отколку тој на тебе. Најдете рамнотежа.

** Не кажувај премногу. Лесно е да кажеш премногу во еден смс отколку лично.


** Никогаш не пишувај смс – кога си вознемирена. Смири се, пред да започнеш.

** Водите важни разговори лично. Ризикот од недоразбирање во смс е преголем.