Како да запрете со потењето на лицето?Високите температури и нивоа на влажност во воздухот можат да направат лицето да изгледа мрсно преку целиот ден.


Тоа сигурно не е дел од најбараните ефекти ниту пак се вклопува во идеалната слика за убавина.

Постојаното чистење на лицето со марамчиња и обидите да се впие себумот и потта можат да го зголемат ефектот. Тоа се добива бидејќи кожата зазема одбранбен режим и често се доаѓа до хиперпродукција на природна маст.


Постојат начини со кои може да си обезбедите помалку потење и маснотија на лицето.

Еве кои се тие:

1. Салицилна киселина

Користете салицилна киселина за да ја одржувате кожата нормална преку целиот ден. Таа ги отпушува порите на кожата. Не применувајте повеќе од два или максимум три пати во рок од еден ден.

2. Минерална вода

Задолжително е да го миете лицето со минерална вода, за да ја одржите кожата свежа и без маснотии. Избегнувајте ги ароматичните производи за чистење со шарени бои или парфеми.

Страни: 1 2