Loading...

Како да зачнете со девојче


Од медицинска гледна точна, тоа зависи од хромозомите во машката сперма.

Односно кога јајце клетката е оплодена од сперма со Х хромозоми, ќе се роди девојче. И обратно – од јајце клетката, соединета со Y хромозоми – момченце.

За да ги зголемите вашите шанси да забремените со девојче, најнапред пресметајте ја овулацијата:

– Правете секс не на самиот датум, туку 2-3 дена порано. Тоа се базира на фактот дека сперматозоидите со Х хромозомот се поиздржливи и преживуваат подолго време.

– Имајте во предвид дека најдобрата поза е мисионерската.

Страни: 1 2