Kако да забремените со близнаци


Последната деценија беше деценија на близнаците, имено според голем број статистички показатели во последните 10 години феноменот близнаци е зголемен за неверојатни 45 проценти. Никој се уште не е сигурен зашто е тоа така.

Луѓето ги сакаат близнаците од различни причини. Жените ги сакаат бидејќи ја завршуваат „работата“ во само еден чекор. Доколку сте Вие од оние кои сакаат близнаци гинеколозите препорачуваат неколку совети кои ќе ги зголемат шансите да добите близнаци.

Забремените додека доите

Неодамнешните истражувања докажаа дека доколку забремените во текот на доењето имате 70 проценти повеќе шанса да зачнете близнаци. Објаснувањето вели дека помалото количество на калциум во организмот влијае на ќелиите и нивната активност во текот на овулацијата. 

Страни: 1 2 3 4 5 6 7