Како да се разбере дека ова повеќе не е љубов?За љубовта е напишана планина од книги. Тие се пишуваат и денес, а ќе се пишуваат и во иднина, но секогаш има тивка транзиција над другата страна на паричката – рамнодушност. Често не ја забележуваат или не ја мешаат со таа убава сестра.


Психологот со богато искуство, Ана Кирјанова, точно опиша како да се разликува љубовта од рамнодушноста.

Тоа не е љубов – не се замарај! Не зборувај, не се смеј, не барај прегратка. Не зборувајте за вашите грижи – ова се глупости, а не грижи. Не барајте ништо – мора да разберете дека ситуацијата е тешка во моментот. И воопшто, што навистина сакате?


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3