Како да се ослободите од сите болки во телото за 15 минути со прстите!Ова е еден интересен и едноставен метод за усогласување на целото тело. Ако го правите само 15 минути на ден, ќе се ослободите од многу проблеми во организмот.


Džin sin džicu – е античка форма на јапонска лековита уметност, која помага во балансирање на емоциите, благодарение на стимулацијата на точките на рацете, пишуваат од Успешна жена.

Основата на ова учење се заснова на следниот принцип – секој прст на раката е поврзан со одреден орган на кој реагира одредена емоција.


Ако треба да дејствувате на органот, фатете го прстот со другата рака и држете го за 3-5 минути. За тоа време дишете длабоко. Вие исто така може да направите општа усогласеност на вашето тело со тоа што ќе го направите со секој прст на раката.

Како органите се поврзани со прстите на раката, прочитајте на следната страна:


Страни: 1 2